پرت کردن اشیاء توسط کودک ، امری طبیعی یا خطرناک

0
37
زرافه جادویی - چیز پرت کردن کودک
زرافه جادویی - چیز پرت کردن کودک

علت پرت کردن اشیاء توسط کودک

پرت کردن اشیاء توسط کودک ، معمولا از سن 6 ماهگی آغاز می شود که باید آنرا امری طبیعی تلقی کرد. این کار یک پيشرفت در استعدادهای حرکتی آنها به حساب می آید. پرت کردن اشیاء توسط کودک ، تفریحی سرگرم‌کننده و لذت‌بخش برای او هست. نوزاد با این کار دنیای اطرافش را کشف می کند. علاوه بر این به تقویت و رشد حس پنجگانه اش  کمک می‌کند. اگر کودک بداند که مي‌تواند با پرت کردن اشياء به سوي ديگران توجه والدين را جلب کند، حتماً اين کار را تکرار خواهد کرد، اما اگر ديديد که او اين کار را تکرار مي‌کند و يا باعث ايجاد ناراحتي و درد در کودک ديگري مي‌شود در اين صورت بلافاصله او را از محيط دور کرده و با آرامش ولي قاطع به او گوش‌زد کنيد.

علت پرت کردن اشیاء توسط کودک آموختن مهارت جدید لذت بخشی است که با آن می توانند انگشتانشان را باز کرده و چیزی را رها کنند. پس به جای این که او را کاملا از پرت کردن منع کنید؛ فرصت هایی فراهم کنید که یاد بگیرد چه چیزهایی را پرت کند و چه چیزهایی را نمی تواند پرت کند.

هنگامي‌ که کودک شروع به پرتاب کردن اشياء مي‌کند، نه تنها بسيار به خودش مي‌بالد که يک مهارت جديد را کشف کرده، بلکه والدين نيز بايد خوشحال باشند که او يک مرحله رشد ديگر را نيز طي کرده است، هرچند که اين امر ممکن است آنها را خوشحال نکند که او ماکاروني را از بشقابش بر روي زمين بريزد و يا پستانکش را در خيابان از دهانش به بيرون پرت کند.

پرت کردن اشیاء توسط کودک- طرز برخورد با کودکی که اشیاء را پرت می کند
پرت کردن اشیاء توسط کودک

طرز برخورد با کودکی که اشیاء را پرت می کند

کودک پرتاب کردن اشیاء را به صورت آزمایشی شروع می‌کند و اگر شما سریع وسیله را بردارید و به او بدهید این کار به زودی به صورت یک بازی در می‌آید. ابتدا پرتاب کردن را به عنوان یک رفتار یادگیری در نظر بگیرید و به آن توجه نکنید، چون در غیر این صورت این رفتار را تقویت کرده و در جهت منفی سوق خواهید داد. متوقف کردن نوزاد در سنین پایین از پرت کردن اجسام بی‌فایده است، در عوض به او نشان دهید چه چیزهایی را می‌تواند پرت کند و چه مکانی برای این بازی آموزنده مناسب است.

در طرز برخورد با کودکی که اشیاء را پرت می کند تنها در صورتی وارد عمل شوید که کودک‌تان در حال پرت کردن چیزی است که خطر دارد و ممکن است به خودش یا دیگران آسیب بزند. انتخاب‌هایی به او بدهید که در مکان و زمان مناسب پرتاب کردن‌شان ضرر چندانی ندارد، مثلا در خانه توپ کوچکی در اختیارش بگذارید یا یک بالشت نرم و سبک یا در بیرون یک مشت سنگ برای پرتاب کردن در رودخانه تا او با آن‌ها غریزه پرتاب کردن را ارضا کند.

باید این پیغام را به کودک بدهید که پرتاب کردن مشکلی ندارد به شرطی که شی درستی برای پرتاب کردن انتخاب شود. پرتاب کردن‌هایی که از روی خشم و عصبانیت رخ می‌دهد را نادیده بگیرید، چرا که اگر کودک بفهمد به وسیله این رفتار می‌تواند نظر شما را جلب کند آن را بار‌ها و بار‌ها تکرار خواهد کرد. در عوض به او بگویید «اگر عصبانی هستی بهتره حرف بزنی، اینجوری من بهتر می‌فهمم مشکلت چیه.» به روش‌های مختلف او را به استفاده از کلمات و بیان احساساتش تشویق کنید.

مثلا اگر کودک شما با پرتاب کردن مکعب چوبی در حال آسیب رساندن به کودک دیگری است، با‌‌ همان آرامش او را منع کرده و بگویید «این کار خطرناکه» و به طور موقت از روش محرومیت استفاده کنید که بسته به سن کودک از ۳۰ ثانیه تا چند دقیقه می‌تواند باشد. مراقب تن صدای‌تان باشید، هیچ اشکالی ندارد اگر با تن صدا و لحن‌تان به کودک بفهمانید که از این کار او ناراحت شدید اما هرگز عصبانیت را در صدای‌تان نشان ندهید. پرت کردن اشیاء توسط کودک را به یک بازی تبدیل کنید.

پرت کردن اشیاء توسط کودک را به یک بازی تبدیل کنید

اسباب‌بازی‌هایی که برای پرتاب کردن خطرناک هستند را به پایه صندلی با نخ کوتاه ببندید و در عوض وسایلی که خطری ندارند را در کنار آن‌ها آزاد بگذارید تا کودک با امتحان بفهمد چه وسایلی را نمی‌تواند پرت کند. قاطع باشید و با صدایی روشن و آرام اما بدون عصبانیت کودک را از پرت کردن اشیاء منع کنید. بعد از هر بار پرت کردن وسایل را جمع نکنید و برای مرتب کردن از خود او کمک بگیرید.

با او چهارزانو روی زمین بنشینید و بگویید «ببینم حالا کی برنده می‌شه؟ کی می‌تونه زود‌تر اینا رو جمع کنه؟» برای بچه‌های بزرگ‌تر از روش هشدار استفاده کنید، اگر چیزی را پرت کرد، بار اول به او برگردانید ولی بگویید: «اگر دوباره پرتش کنی، برای مدتی مال من می‌شه» و بعد اگر دوباره این اتفاق افتاد برای مدتی وسیله مورد نظر را برای خودتان نگه دارید و اگر باز تکرار شد مدت زمان را اضافه کرده و حتی در طول روز کودک را از آن وسیله محروم کنید.

 

نوشته های مشابه
نکاتی در مورد ایمنی اسباب بازی کودک
تشویق کودک به ورزش کردن
برد و باخت در بازی و اهمیت آن برای کودک
بازی عروسک گردان

لینک اینستاگرام:
https://www.instagram.com/p/BhOqFcXFF7X/

ارسال یک پاسخ

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید